Advisory Board Advisory Board

KITEK’s Advisory Board

Tænketanken KITEK er stolt af at have samlet et advisory board bestående af dedikerede eksperter, industripionerer og visionære tænkere. Dette team er hjørnestenen i vores bestræbelser på at dykke ned i AI’s komplekse verden, dets muligheder og de udfordringer, det fører med sig.

Hvorfor et Advisory Board?

I en tid præget af hastige teknologiske forandringer er det essentielt at have et fast hold af eksperter, der kan guide og informere vores arbejde. Vores Advisory Board sikrer, at vi forbliver relevante, opdaterede og at vores arbejde altid er af højeste kvalitet.

Bliv en del af rejsen

Interesseret i at lære mere om vores medlemmer eller overvejer du at blive en del af vores Advisory Board? Kontakt os på info@kitek.dk hvis du vil vide mere om vores advisory board.


Medlemmer af KITEK’s Advisory Board


Otto Brøns-Petersen – Analysechef Cepos

Se også
Interview med Otto Brøns-Petersen på Youtube

Medlem af KITEK’s Advisory Board
Linkedin

Otto Brøns-Petersen har været analysechef i CEPOS siden 2013 og har en baggrund som bla. direktør i Skatteministeriet og kontorchef i Økonomiministeriet. Hans er forfatter til flere bøger om økonomi og hans analyser bliver bragt i en række internationale akademiske tidsskrifter. 

Otto Brøns-Petersen er uddannet fra Københavns Universitet, hvor han også har arbejdet, som ekstern lektor i en periode.

Hans baggrund indenfor økonomi og politik har gjort ham til en af Danmarks betydende stemmer i forhold til den finansielle sektor, produktivitet og reformer og klimapolitik.  

Otto Brøns-Petersens tilgang til kunstig intelligens bunder i økonomisk teori. På den ene side kan kunstig intelligens øge produktiviteten og dermed produktion og levestandard. På den anden side adskiller mange aspekter af AI sig ikke principielt fra andre teknologier, som økonomisk teori er velegnet til at analyser. Mange bekymringer om teknologiarbejdsløshed og ændringer i indkomstfordelingen har historisk været ubegrundede og AI adskiller sig ikke nødvendigvis afgørende.


Hanne Marie Motzfeldt – Professor KU

Medlem af KITEK´s advisory board

Linkedin

Hanne Marie er professor i forvaltningsret og digitalisering på Juridisk Fakultet, Københavns Universitet. Hun er fagligt stærkt funderet i EU tech-retten, og har de seneste år forsket i reguleringen af offentlige myndigheders brug af teknologier, herunder databeskyttelsesret, informationssikkerhed og tilgængelighed (såsom sprogkrav og handicapvenlighed)


Anders Hasle – AI Futurist & Founder @Lionbrain.ai

Medlem af KITEK’s Advisory Board

Se også

Interviewet med Anders Hasle på Youtube her

Linkedin

Anders Hasle er en fremtrædende fremtidsforsker inden for kunstig intelligens (AI). Efter at have diversificeret sin baggrund fokuserede han på kunstig intelligens i 2015 og har siden været dybt involveret i feltet. Som grundlægger og administrerende direktør for LionBrain.ai engagerer han sig aktivt i kunstig intelligens ved at udvikle og træne unikke “digitale hjerner” til sine kunder.

Dette gør det muligt for kunderne at konsolidere al deres information og viden på ét sted, hvilket gør det let tilgængeligt for både mennesker og AI. Anders er en populær foredragsholder, der har holdt foredrag på Siam Commercial Bank PCL, Chulalongkorn University og Assumption University.

Derudover fører han tilsyn med AI Lab på Chulalongkorn University. Anders er overbevist om, at han i 2027 vil være i stand til at give almindelige forbrugere deres egen personlige AI-hjerne, der kan betjenes på deres smartphones.


Malene Grandjean – Vicedirektør NEG

Se også
Interview med Malene Greandjean på Youtube

Linkedin

Medlem af KITEK’s advisory board.

Malene Gram Grandjean er vicedirektør på Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (NEG) – Nordvestsjællands største uddannelsesinstitution med knapt 400 ansatte og godt 3.000 årselever. Malene har allerede gjort sig en række erfaringer med, hvorledes AI kan støtte underviserne i deres forberedelse af undervisningen, dels kan være et hjælpsomt redskab for eleverne i deres læringsproces.

Hun har en master i offentlig ledelse med fokus på forandringsledelse. Hendes fokus på forandringsledelse og trivsel gør hende til en vigtig faktor i udbredelsen af AI. Det giver samtidigt Malene en skærpet opmærksomhed på de etiske, moralske og sociale dilemmaer forbundet med udbredelsen af AI.

Malene har udgivet en række undervisningsbøger for forlaget Gyldendal, og aktuelt skriver hun på en udgivelse om unges trivsel. Malene har desuden været aktiv i en række bestyrelser, herunder socialøkonomiske virksomheder.


Daniel Käfer – Forfatter Futureadvice AI / Trendforsker SuperTrend

Medlem af KITEK’s advisory board

Se mere på YouTube

Daniel Käfer – Forfatter Futureadvice AI / Trendforsker SuperTrend

Linkedin

Daniel Käfer er en erfaren virksomhedsleder med en rig historie i teknologibranchen. Hans karriere omfatter roller som den danske landechef for Meta og Global Group Director of Digital Marketing hos Ooredoo, en international teleselskabskæde på tværs af MENA og APAC.

Som en dygtig forfatter har Daniels seneste bog titlen “Releasing the brakes on growth”, som fokuserer på innovation og forretningsvækststrategier.

Som en aktiv deltager i startup-landskabet har Daniel også været med til at stifte flere underholdningsteknologivirksomheder.

I øjeblikket etablerede Daniel sit eget konsulentfirma futureadvice.ai, hvilken virksomheder implementerer store teknologiske og AI bedste praksis.


Maria Frank – Psykolog

Medlem af KITEK’s advisory board

Linkedin

Se mere på YouTube
Social Psykolog Maria Frank Larsen

Med en uddannelse som social- og sundhedsassistent, social psykolog og kognitiv terapeut har Maria Frank Larsen arbejdet med målgruppen psykisk sårbare i mere end 25 år. I sit arbejdsliv har hun været offentlig ansat, privat ansat, været selvstændig med virksomheden Ambition Danmark, siddet i flere bestyrelser, samt aktiv i en række frivillige organisationer.

Maria har et solidt kendskab til, hvordan offentlige institutioner, private virksomheder og frivillige institutioner arbejder sammen, eller netop ikke arbejder sammen, om et fælles “projekt”. Maria drives af nysgerrighed i forhold til hvordan vi som mennesker kan skabe mening og trivsel i eget liv. Motivation, læring, identitetsdannelse og udvikling, er de faktorer der optager. Det er også hendes indgangsvinkel til kunstig intelligens. Hendes arbejde på området handler i høj grad om, hvordan kunstig intelligens kan fremme det enkelte menneskes trivsel og individuelle potentiale.

Maria har et ønske om at formidle viden om kunstig intelligens til den brede befolkning, så vi som samfund kan debattere på et oplyst grundlag, men også i forhold til hvordan teknologien kan bruges i arbejdet med psykisk sårbare eller unge med mistrivsel.


Theresa Blegvad – Direktør NewDeal Invest

Medlem af KITEK´s advisory board

Se mere på YouTube
Theresa Blegvad CEO NewDeal Invest

Linkedin

Theresa Blegvad er Direktør i NewDeal Invest hvor der arbejdes med langsigtede investeringer og profit optimering igennem IT, digitalisering, tech og den bæredygtige omstilling (ESG/SDG).

Theresa har mere end 20 års erfaring med opbygning og salg af flere konsulentvirksomhed og sideløbende haft omfattende bestyrelsesarbejde.

Theresa har et bredt netværk og kompetencer inden for HR, CSR og ESG. Hun har været flere investeringsselskaber og virksomheder indenfor teknologi på en bred front. Theresa har også haft en politisk passion, hvor hun blandt andet i flere år var medlem af Aarhus byråd og nu aktiv i Europabevægelsen. Hun arbejder i dag med fremtidens transformationer med mennesker og den teknologiske transformation i centrum. 

Kunstig intelligens kommer til at blive en naturlig del og integreret som en del af vores dagligdag, samfund og virksomheder. Det kommer til at stille store krav til vores etik og moral på tværs af sektorerne (ABC+). ABC+ er min omformulering af Quadruple Helix tankegangen med fokus på samarbejde og partnerskab mellem Academia (uddannelse), Business (virksomheder), Civil Societé / Consumers (samfundet og forbrugerne) og + står for Public / Politics, som er vores politikere / off administration. Den dagsorden har optaget mig i flere år og er altid afgørende for de helt store transformationer i vores verden fx de teknologiske revolutioner, bæredygtighed og samfundsansvar. Min vurdering og holdning er at kunstig intelligens (AI) kan være med til at understøtte denne bevægelse med kollektiv viden og øget effektivitet, hvilket kommer til at bidrage positivt til ABC+ og de næste års afgørende transformation på mange områder! Ansvaret for etikken og moralen ift. anvendelsen ligger nu i vores hænder, hvorfor en eller anden form for regulering og kodeks er nødvendig, så potentialet ikke tabes på gulvet. 


Jacob T. Sutton – CTO Neurora

Medlem af KITEK´s Advisory Board

Linkedin

Jakob er CTO og medstifter af Neurora, en virksomhed, der forsøger at løse de moderne udfordringer, der følger med informationsalderen. Hos Neurora arbejder Jakob på at skabe innovative løsninger ved at kombinere teknologier til afkodning af kognitive tilstande med AI-værktøjer for at hjælpe med at håndtere informationsoverlast og mistrivsel på arbejdspladserne. Ud over teknologien indgår de partnerskaber med videnskabeligt validerede udbydere af velvære og skaber et holistisk økosystem for at forbedre trivslen på arbejdspladsen.

Jakob er uddannet med en kandidatgrad i Biomedical Engineering fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Københavns Universitet (KU), hvor han specialiserede sig i signalbehandling med fokus på hjerne-computer-interface og kognitiv databehandling. Jakob har derfor ekspertise og viden inden for AI og kognitive systemer, og han har en unik forståelse af, hvordan disse teknologier fungerer og kan kombineres for at forbedre trivsel på arbejdspladserne.


Peter Lemcke Frederiksen, Centerprojektleder Teknologisk Institut

Medlem af KITEK´s Advisory Board
Linkedin

Igennem de sidste godt 15 år har Peter arbejdet for at få danske virksomheder og organisationer til at udnytte potentialet i ny teknologi som afsæt for at skabe en bedre fremtid for mennesker, erhvervsliv og samfundet generelt.

Peter mener, at (ansvarlig) kunstig intelligens rummer et stort transformativt potentiale, der både kan og skal være en drivkraft for innovation, menneskelig kreativitet og effektivitet – og arbejder aktivt på at fremme denne tankegang, så danske virksomheder kan realisere de mange positive gevinster, der er forbundet med ansvarlig udnyttelse af AI.

Peter er en af de centrale drivkræfter bag det nationale program, AI Denmark, som hjælper danske SMV’er med at udnytte potentialet i kunstig intelligens og er til daglig ansat ved Teknologisk Instituts Center for Innovation og Digital Transformationsamt samt medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i Teknologisk Instituts bestyrelse.


Foto: Robert Wengler

Selma Marthedal

Medlem af KITEK Advisory Board
Linkedin

Selma Marthedal er PhD Fellow på Digital Democracy Center på Syddansk Universitet.
Hun har en kandidat i statskundskab med fokus på politisk kommunikation. Selmas forskning fokuserer på ansvarlig brug af kunstig intelligens på nyhedsredaktioner.
Det indbefatter bl.a. journalisters respons til AI implementering, anvendelsen af ansvarlige nyhedsanbefalingsalgoritmer og overordnede brugerperspektiver på anvendelsen af kunstig intelligens i journalistik.
Selma er en erfaren foredragsholder og underviser og tilbyder både talks og oplæg om muligheder og konsekvenser ved at anvende kunstig intelligens i professionel journalistik.

De seneste år har AI-drevne nyhedsanbefalingsalgoritmer fået en stigende opmærksomhed. En voksende andel af nyhedsudbydere integrerer disse slagkraftige systemer til at skræddersy nyhedsoplevelsen i jagten på at fastholde læsere. Det er af afgørende betydning, at der stilles krav til nyhedsanbefalingsalgoritmer, og her spiller journalister en afgørende rolle i udviklingsprocessen.

For at sikre, at journalistiske værdier inkorporeres i udviklingen af disse systemer, er det nødvendigt at give journalister en central plads ved bordet. Dette bidrager til at forme anbefalingssystemerne, så de ikke blot er teknologiske, men også etisk bevidste og journalistisk ansvarlige. I denne kontekst er det essentielt, at brugerne ikke blot anmodes om at give samtykke til brugen af deres data til anbefalingsalgoritmer; de skal også have mulighed for at forstå og gennemskue, hvorfor bestemte nyheder præsenteres for dem.

Transparens er afgørende, og brugerne bør have indsigt i beslutningsgrundlaget bag de præsenterede nyheder. Dette skaber tillid og styrker brugernes forståelse af, hvordan AI-formidlede nyhedsanbefalinger fungerer. Gennemsigtighed i disse systemer er ikke blot et spørgsmål om at opretholde etisk praksis, men det er også afgørende for at fremme en åben dialog mellem nyhedsorganisationer, journalister og brugere.

I en tid, hvor AI’s indflydelse på nyhedsformidlingen bliver stadig mere udbredt, har nyhedsorganisationers et ansvar som nøgleaktører i moderne journalistik for at sikre, at udviklingen af nyhedsanbefalingssystemer forbliver gennemsigtig, ansvarlig og i overensstemmelse med de grundlæggende principper for journalistisk integritet, diversitet og public sevice.

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.